Яйчен крем с тиква и мляко

Яйчен крем с тиква и мляко

Тиквата все още е на почит у нас, от старта на захранването е така. Днес за следобедна закуска си спретнахме страхотен домашен яйчен крем с тиква и прясно мляко. Ето и рецептата.

Време за приготвяне: 25 минути
Необходими продукти за 2 порции яйчен крем с тиква:
  • 100 мл домашно прясно мляко (Може да го замените с ядково/кокосово/овесено мляко или вода.)
  • 100 мл вода
  • 1 яйце ( Ако белтъкът не е въведен, може да се замени с 2 жълтъка.)
  • 6-7 кубчета тиква
  • 1 с.л. краве масло
  • 1 с.л. брашно
  • Брашно от рожков за поръсване

Яйчен крем с тиква

Начин на приготвяне:
  • Сварих парчетата тиква за около 15 минути. Блендирах ги заедно с млякото и част от водата до смес с течна консистенция.
  • Тази смес сложих в малка тенджера на котлона заедно с маслото до завиране.
  • Отделно блендирах останалата част от водата с яйцето и брашното до хомогенна смес.
  • Яйчената смес изсипах на тънка струйка във врящата смес от мляко и тиква.
  • Бърках до получаването на гъст крем.
  • Поръсих с щипка брашно от рожков.
  • Ако сладостта на тиквата не Ви е достатъчна, може да добавите подсладител по избор – фурми, кокосова захар, мед (ако детето е достатъчно голямо), агаве, оризов или кленов сироп и т.н.

Да Ви е сладко!

А тук може да намерите рецепта за страхотен кокосово-бананов крем.

 

Моля харесайте и споделете


1 thought on “Яйчен крем с тиква и мляко”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.