Чийзкейк с тиква, овесени ядки и крема сирене

Чийзкейк с тиква, овесени ядки и крема сирене

Чийзкейкът е десерт, който е подходящ за всякакви поводи. Дори и за следобедна закуска за децата, ако е приготвен по подходящ начин. В нашия случай това е чийзкейк с тиква, фини овесени ядки, мед и крема сирене.

Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 3 порции чийзкейк с тиква:

за блата:

  • 150 грама фини овесени ядки
  • 150 грама тиква
  • 30 грама краве масло
  • 2 с.л. мед или друг подсладител по избор

за крема:

  • 250 грама /2 пакетчета/ крема сирене harmonica

Почти всеки е опитвал поне веднъж крема сирене. Мнението за вкуса обаче не е еднозначно. За приготвянето на традиционното крема сирене, което си спомнят родителите ни – плътно, фино и кремообразно – най-важни са хубавите съставки. Крема сиренето на harmonica е с чисти съставки. Направено е от био прясно мляко и био сметана с българска масларска закваска, а не от вторични материали след производство на други млечни продукти. Готово е за намазване.

  • 50 грама краве масло
  • 3 с.л. мед или друг подсладител по избор

Начин на приготвяне:

  • Сварих тиквата, отцедих я и докато още беше гореща, добавих маслото.
  • Намачках и полученото пюре сложих при овесените ядки заедно с меда.
  • От тази смес в малка тавичка оформих блат.
  • В купа смесих крема сиренето, разтопеното краве масло и меда.
  • Изсипах върху блата и оставих в хладилника да стегне.

Да Ви е сладко!

Припомняме Ви и една обичана рецепта за чийзкейк с печена извара.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy