Сурова торта с бисквити и рикота

Сурова торта с бисквити и рикота

Бързите и сурови торти са ми любими – без много размотаване имам вкусна торта. За рождения ден си спретнах такава сурова торта, защото време за печене на блатове все няма.

Време за приготвяне: 20 минути + 4-5 часа стягане в хладилника

Необходими продукти за сурова торта с диаметър 20 см:

  • 1 пакет бисквити Закуска (или около 350 грама други бисквити по избор)
  • 750 грама рикота
  • 2 броя черен шоколад (или друг по избор)
  • 3-4 с.л. лешников тахан (може и да се пропусне)
  • 60 грама краве масло
  • Замразени плодове и сурови лешници за украса
  • 100 мл прясно или ядково мляко за потапяне на бисквитките
сурова торта

Начин на приготвяне:

  • Черният шоколад и маслото разтопих на водна баня.
  • С помощта на миксер разбих рикотата, лешниковия тахан и разтопените черен шоколад и масло.
  • В тава с диаметър 20 см и свалящ се ринг редих ред бисквити, потопени в мляко, ред крем.
  • Готовата торта оставих за няколко часа в хладилника да стегне.
  • Украсих със замразени горски плодове, сурови лешници и лешников тахан.

Да Ви е сладко!

Тук може да намерите рецепта за страхотна пандишпанова торта.

Моля харесайте и споделете


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.