Супа от пилешки дробчета с Гхи

Супа от пилешки дробчета с Гхи

Пилешките дробчета са богати на витамини, минерали, аминокиселини, мазнини. Намерим ли си вкусни дробчета, с тях може да си приготвяме разнообразие от ястия. Днешното предложение е за супа от пилешки дробчета, приготвена на същия принцип като супата от пилешко месо.

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 60 МИНУТИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 1 ТЕНДЖЕРА СУПА ОТ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА:

за супата

  • Около 500 грама пилешки дробчета
  • 2 по-големи картофа
  • 1 голям морков
  • 1 чушка
  • 1 глава стар лук
  • фиде
  • сладък червен пипер
  • магданоз
  • ГХИ Harmonica

Гхи е пречистено краве масло с фин вкус и нежен аромат, идеална мазнина за готвене и дори пържене, заради високата си точка на димене (250°C).

Гхи се произвежда чрез продължителен процес на варене на кравето масло, при който повечето от протеините в млякото се отлагат на дъното и отделят. Въпреки животинския си произход, то съдържа минимални количества лактоза или казеин и по тази причина може да се използва от хора, чувствителни към лактоза (млечни продукти).
Усвоява се по-лесно в сравнение с другите животински мазнини и е изключително леко за стомаха, затова често се добавя в каши и пюрета.

за застройката

  • 1 твърдо сварен жълтък
  • 1 с.л. кисело мляко
Супа от пилешки дробчета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
  • Сложих пилешките дробчета цели в гореща вода за около 5 минути.
  • През това време обелих картофите, моркова, чушката и лука.
  • Нарязах зеленчуците и дробчетата на дребно и ги сложих да се варят във вода.
  • Добавих 1 пълна ч.л. ГХИ.
  • Овкусих със сладък червен пипер.
  • Когато зеленчуците почти се бяха сварили, добавих шепа фиде.
  • Варих до готовност.
  • Още преди да сложа фидето се залових със застройката. Сварих яйцето за около 15 минути.
  • Взех само жълтъка, добавих киселото мляко и 1 черпак от бульона на супата. Пасирах до еднородна смес.
  • Добавих на тънка струйка в супата и бърках постоянно.
  • Поръсих с пресен магданоз.

Да Ви е сладко!

А ако Ви се хапва супа, но зеленчукова, тук имаме супер рецепта за Вас!



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy