Сладки картофи по селски

Сладки картофи по селски

Има рецепти, които винаги ще са ми любими. Много от тях в своя оригинален вариант са далеч от здравословни. Такива са и картофите по селски, когато са пържени. Наскоро опитах рецептата в домашни условия, но с печене, и се получиха страхотно. А пък вариантът със сладки картофи е направо върхът!

Време за приготвяне: 60 минути

Необходими продукти:

  • Сладки картофи
  • Зехтин
  • Подправки по избор – мащерка, домашен червен пипер, розмарин, сладко къри, хималайска сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

  • Избрах малки сладки картофи, които измих хубаво и нарязах на по-дебели парчета заедно с обелката.
  • Във вряща вода ги бланширах за 3 минути.
  • Сложих ги след това в студена вода, за да изстинат.
  • Подсуших с кухненска хартия и овалях в зехтин и подправки (в случая домашен червен пипер, мащерка, сладко къри).
  • Пекох върху хартия без да се застъпват 30 минути на 180°.

Можете да приготвите рецептата и с обикновени картофи, като изберете по-малки такива, които да нарежете на четвъртини.

Да Ви е сладко!

Ако пък имате повече батати, може да опитате и вкусната рецепта за пълнен батат с яйце и спанак.

Моля харесайте и споделете


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.