Сладкиш със сушени плодове и глазура

Сладкиш със сушени плодове и глазура

Малкото ни сладурче се научи, че вкъщи постоянно има домашни торта, сладкиш, бисквити. Постоянно ходи и повтаря „то’та, то’та“. И разбира се, за да не остане разочарована, вкъщи най-редовно има торта. Днешното предложение, което освен за празничните дни, може да бъде и прекрасна следобедна закуска, е сладкиш със сушени плодове и глазура от домашен шоколад.

Време за приготвяне: 60 минути

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • половин ч.ч. кокосова захар
  • половин ч.ч. мазнина
  • половин кофичка кисело мляко – около 200 грама
  • 1 ч.ч. брашно от лимец
  • 1 ч.ч. бяло брашно
  • 1 бакпулвер
  • шепа сушени ябълки, шепа сушени сливи, шепа стафиди, шепа сушени смокини

Начин на приготвяне:

  • Чукнах яйцата и ги разбих хубаво с кокосовата захар.
  • Добавих киселото мляко, а след това мазнината и разбърках до хомогенна смес.
  • Пресях брашното и го добавих към течните съставка заедно с бакпулвера.
  • Нарязах на дребно сушените ябълки, сливи и смокини и заедно със стафидите добавих към кексовата смес.
  • Хубаво разбърках и изсипах в малка тава върху хартия за печене.
  • Пекох около 50 минути на 170 градуса. Самият сладкиш не се надигна много.
  • Направих глазура от 1 с.л. кокосово масло, 1 пълна с.л. лешников тахан, 1 с.л. мед и 1 с.л. какао. За най-малките може какаото да се замени с брашно от рожков.
  • Когато изстина напълно сладкишът, го залях с глазурата, поръсих с натрошени лешници и оставих в хладилника да стегне.

Честно казано, това е най-вкусният сладкиш със сушени плодове, който съм приготвяла.

А от тук може да изпробвате вкусната рецепта на мама Неси за кекс със сушени кайсии.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy