Пълнозърнеста юфка с масло и сирене

Пълнозърнеста юфка с масло и сирене

Пълнозърнеста юфка с масло и сирене

Пълнозърнеста юфка с масло и сирене закуси малкото зверче днес! 

Консумацията на повече пълнозърнести храни е един лесен начин да добавите нещо положително във вашият здравословен начин на живот. Пълнозърнестите храни съдържат здравословни хранителни вещества, включително и протеини, фибри, витамини, антиоксиданти, минерали и микроелементи (желязо, цинк, мед и магнезий). Доказано е, че диетите богати на пълнозърнести храни намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, затлъстяване, както и някои форми на рак. Диетите с пълнозърнести храни, също така подобряват здравето на червата, като помагат да се поддържат редовни движения на червата и се стимулира растежа на здравословните бактерии в дебелото черво.

Пълнозърнести храни и бебе?

В някои изследвания относно храненето в най-ранна възраст се среща твърдението, че пълнозърнестите храни могат да бъдат неподходящи за съвсем малките бебета. Причината е, че са трудносмилаеми за нежното бебешко стомахче, затова се спрепоръчва да се  въведат след 9-10 м. възраст. Майката да наблщдава как се приемат от детето.

В днешната закуска мама е използвала пълнозърнеста домашна юфка, която си закупих от пазара в Благоевград, от една симпатична баба 🙂 Вижте как я приготвих.

Необходими продукти за една бебешка порция Пълнозърнеста юфка с масло и сирене:

  • еднна пълна шепа пълнозърнеста юфка;
  • 1 ч.л. краве масло;
  • парче сирене;

Начин на приготвяне на пълнозърнеста юфка с масло и сирене:

  • В касерола кипнах вода, сипах пълнозърнестата юфка и я сварих до готовност. Наблюдавайте я, защото бързо се сварява и да не се развари пекалено.
  • Отцедих юфката и овкусих с домашното краве масло и натрошеното сиренце.

Излапка се набързо и вече играем доволно, докато мама приготви обяда, който ще си хапваме навън, защото тук времето е чудесно и излизаме на разходка!

В тази статия може да намерите рецепта за ръжени питки със сода, с коитод а си приготвите чудесна закуска за малките сладурковци!

ръжени питки

Кликнете върху снимката, за да отидете директно на рецептата за Ръжени питки със сода!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy