Паста с пилешко, спанак и сос бешамел

Паста с пилешко, спанак и сос бешамел

Паста с пилешко, спанак и сос бешамел

Паста с пилешко месо, спанак и сос бешамел си хапнаха днес децата. Мама честичко приготвя паста, защото децата много я обичат, също така се приготвя бързо и лесно и спасява положението за бързо хапване, каквото трябваше да бъде днешното. Така става като цял ден сме навън на хубавото време и се прибираме гладни и уморени :)…

Кака Неви ги харесва най-много със сиренце и масло, но днес пробва тази рецепта със сос бешамел, пилешко месо и спанак и много я хареса. Давет също си хапна доволно. Пастата е много подходяща за деца, които имат желание да се хранят сами или са захранени по метода ЗВД. Хваща се лесно от малките ръчички и не на последно място е много вкусна приготвена по този начин. Освен това е чудесен вариант за бърза вечеря на цялото семейство.

Нека преминем към рецептата и продуктите необходими за нея.

Необходими продукти за две детски порции:

две големи шепи къдрави макарони

100мл.прясно мялко

1 с.л. с връх брашно

1 с.л.масло

150 гр. пилешко филе

шепа пресен спанак / може и броколи

зелен лук

кашкавал

сол

Начин на приготвяне:

Сварих си пастата в леко подсолена вода и отцедих добре. В уок тиган задуших зеления лук малко вода, след като омекна прибавих наситненото пилешко филе и долях още малко вода. Захлупих с капак. След като месото се сготви го извадих от тигана, а в него прибавих маслото, разтвореното в малко вода брашно и наситнения спанак. На много бавен огън бърках постоянно, след като се смесиха много добре, прибавих прясното мляко и бърках до сгъстяването на соса. Накрая прибавих готовото месо и сварените макарони. Оставих да се смесят мнохо добре за няколко минути, поръсих с кашкавал и готово.

Получиха се наистина много вкусни и двамата изпразниха новите си чинийки подобаващо 🙂

Ако пък ви се хапват сладки макаронки или искате да зарадвате децата си с нещо сладко и здравословно, може да пробвате рецептата ни за макаронки от спелта на фурна с тиква!

Хубава вечер!

Моля харесайте и споделете


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.