Пандишпанова торта с два вида крем

Пандишпанова торта с два вида крем
Пандишпанова торта с два вида крем – кой би отказал?
От домашното по-хубаво си няма, това е факт, затова се старая да приготвям домашни десерти за семейството.
Много домакини си мислят, че да се приготвят пандишпанови блатове за торта е много трудно, но не е така. Има си някои правила, които ако се спазят, няма начин да не се получат. На едно яйце – 30 гр. захар и 15 гр. брашно. Ако нямате кухненска везна може да се ориентирате – 1 с.л. захар – 15 гр. 1 с.л. с връх брашно – също 15 гр. Също така трябва да се разделят жълтъците от белтъците и да се разбият на сняг. Нека сега ви кажа точната рецепта за домашна пандишпанова торта с два вида крем.
Необходими продукти за пандишпановите блатове:
- 4 яйца;
- 120 гр. захар;
- 120 гр. брашно;
За крем ванилия:
- .прясно мляко – 0.5 л.
- яйца – 2 бр.
- захар – 1/2 ч. ч.
- брашно – 1/2 ч. ч.прясно мляко
- ванилия – 2 бр.
- бучка масло.
За банановия крем:
- заквасена сметана – 200 гр.
- шоколад – 100 гр.
- банана – 2 бр.добре узрели;
- пудра захар на вкус.
Начин на приготвяне:
Започваме да приготвяме пандишпановите блатове като разделим жълтъците от белтъците. Жълтъците разбиваме, с миксер, заедно със захарта, до пухкава бяла консистенция. След това разбиваме белтъците на твърд сняг, заедно с щипка сол. Следва да съберем двете смеси. Това става с въртеливи движения, отдолу нагоре, с помоща на шпатула. Много внимателно се прибавя и брашното – не наведнъж. Също с въртеливи движение, докато се смесят добре всички съставки. Трябва да получите пухкава въздушена смес, която прехвърляме във форма за печене, подслана с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180 гр. до готовност.
Докато блата се охлади си приготвяме кремовете за тората.
Крем ванилия: Разбиваме яйцата със захарта и добавяме постепенно брашното, както и и и 1/2 прясно мляко от цялото количество. Разбъркваме добре, докато сместа се хомогенизира.
Слагаме да кипне на котлона останалото мляко и добавяме при непрекъснато разбиване яйчната смес. Бъркаме, докато кремът се сгъсти. Снемаме от котлона, добавяме ванилиите и бучка масло.
Бананов крем: В купа намачкваме бананите, с вилица. Прибавяме заквасената сметана и пудра захар на вкус. Разбъркваме всичко с вилица. Шоколада натрошаваме на ситни парчета, с помоща на нож. Прибавяме го в банановия крем.
Сглобяването на пандишпановата торта става като разделим блата на две, с помоща на остър нож или конец. Напояваме едния блат с компот от малини, прибавяме банановия крем, върху него половината от крем ванилия. Отгоре поставяме втория блат, който също леко напояваме с компота. С останалия крем ванилия поливаме тортата и заглаждаме с вилица. Окрасявате по ваше желание, аз използвах каков зърна.
За сглобяване на тортата използвах форма със свалящ се ринг. Оставяме тората за няколко часа в хладилник да попие добре и след това нападаме 🙂
Много лека, лятна и вкусна торта!
Опитайте!