Пандишпанова торта с два вида крем

Пандишпанова торта с два вида крем

Пандишпанова торта с два вида крем

Пандишпанова торта с два вида крем – кой би отказал?

От домашното по-хубаво си няма, това е факт, затова се старая да приготвям домашни десерти за семейството. 

Много домакини си мислят, че да се приготвят пандишпанови блатове за торта е много трудно, но не е така. Има си някои правила, които ако се спазят, няма начин да не се получат. На едно яйце – 30 гр. захар и 15 гр. брашно. Ако нямате кухненска везна може да се ориентирате – 1  с.л. захар – 15 гр. 1 с.л. с връх брашно – също 15 гр.  Също така трябва да се разделят жълтъците от белтъците и да се разбият на сняг. Нека сега ви кажа точната рецепта за домашна пандишпанова торта с два вида крем.

Необходими продукти за пандишпановите блатове:

  • 4 яйца;
  • 120 гр. захар;
  • 120 гр. брашно;

За крем ванилия:

  • .прясно мляко – 0.5 л.
  • яйца – 2 бр.
  • захар – 1/2  ч. ч.
  • брашно – 1/2  ч. ч.прясно мляко
  • ванилия – 2 бр.
  • бучка масло.

За банановия крем:

  • заквасена сметана – 200 гр.
  • шоколад – 100 гр.
  • банана – 2 бр.добре узрели;
  • пудра захар на вкус.

Начин на приготвяне:

Започваме да приготвяме пандишпановите блатове като разделим жълтъците от белтъците. Жълтъците разбиваме, с миксер, заедно със захарта, до пухкава бяла консистенция. След това разбиваме белтъците на твърд сняг, заедно с щипка сол. Следва да съберем двете смеси. Това става с въртеливи движения, отдолу нагоре, с помоща на шпатула. Много внимателно се прибавя и брашното – не наведнъж. Също с въртеливи движение, докато се смесят добре всички съставки. Трябва да получите пухкава въздушена смес, която прехвърляме във форма за печене, подслана с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180 гр. до готовност.

Докато блата се охлади си приготвяме кремовете за тората.

Крем ванилия:  Разбиваме  яйцата със захарта и добавяме постепенно брашното, както и и и 1/2 прясно мляко от цялото количество. Разбъркваме  добре, докато сместа се хомогенизира.
Слагаме да кипне на котлона останалото мляко и добавяме при непрекъснато разбиване яйчната смес. Бъркаме, докато кремът се сгъсти. Снемаме от котлона, добавяме ванилиите и  бучка масло.

Бананов крем: В купа намачкваме бананите, с вилица. Прибавяме заквасената сметана и пудра захар на вкус. Разбъркваме всичко с вилица. Шоколада натрошаваме на ситни парчета, с помоща на нож. Прибавяме го в банановия крем.

Сглобяването на пандишпановата торта става като разделим блата на две, с помоща на остър нож или конец. Напояваме едния блат с компот от малини, прибавяме банановия крем, върху него половината от крем ванилия. Отгоре поставяме втория блат, който също леко напояваме с компота. С останалия крем ванилия поливаме тортата и заглаждаме с вилица. Окрасявате по ваше желание, аз използвах каков зърна.

За сглобяване на тортата използвах форма със свалящ се ринг. Оставяме тората за няколко часа в хладилник да попие добре и след това нападаме 🙂

Много лека, лятна и вкусна торта!

Опитайте!



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy