Мъфини с ябълка и морков в два варианта

Вчера бяхме на гости – събитие, което с дете се случва веднъж на високосна година 😀 И по традиция трябва да занесем нещичко от нас. Мама реши, че най-добрият вариант са мъфини. Тази рецепта е любима на цялото семейство, защото може да бъде приготвена във вариант за възрастни и във вариант за мъничета. В статията ще намерите и двете рецепти.
А ето ги и тях.
Вариант на мъфини за пораснали деца
Време за приготвяне: 35 минути
Необходими продукти за 12 мъфина:
- 1 морков
- 1 ябълка
- 1/2 ч.ч. брашно от лимец (може и друго по избор)
- 1/2 ч.ч. какао
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. канела
- 1 ванилия
- 2 яйца
- 1 кафена чаша кокосова захар
- 100 грама масло
- 100 грама орехи
Начин на приготвяне:
- Смесих лимецовото брашно, какото, бакпулвера и канелата.
- Към тях добавих настъргания морков и нарязаната на ситно ябълка.
- В отделен съд разбих до пухкава смес яйцата и кокосовата захар.
- Добавих ванилията и разтопеното масло и отново разбих.
- Обединих двете смеси и разбърках като добавих натрошени орехите.
- Излях във формичките и пекох около 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Проверявах от време на време с клечка за зъби дали са готови.
Вариант за мъници
Време за приготвяне: 35 минути
Необходими продукти за 12 мъфина:
- 1 морков
- 1 ябълка
- 1/2 ч.ч. брашно от лимец (може и друго по избор)
- 1/2 ч.ч. брашно от рожков
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ванилия
- 4 жълтъка
- 10 фурми
- 100 грама кокосово масло
Начин на приготвяне:
- Смесих лимецовото брашно, брашното от рожков и бакпулвера.
- Към тях добавих настъргания морков и нарязаната на ситно ябълка.
- В отделен съд пасирах жълтъците и обезкостените фурми.
- Добавих ванилията и разтопеното кокосово масло и разбърках..
- Обединих двете смеси и отново разбърках.
- Излях във формичките и пекох около 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Проверявах от време на време с клечка за зъби дали са готови.
Да Ви е сладко!
А тук може да намерите страхотната ни рецепта за мъфини-мечета.