Меки бисквити с фурми

Вкъщи винаги съм приготвяла ронливи, хрупкави бисквити. Сега обаче на мен (мама) ми се доядоха меки и топящи се в устата бисквити. Нещо, което да е средно между ронлива бисквита и мек мъфин. Така се роди рецептата за меки бисквити с фурми.
Време за приготвяне: ~35 минути
Необходими продукти за 15-20 меки бисквити:
○ 2 яйца
○ 15 натурални фурми
○ 80 грама краве масло
○ 100 грама кисело мляко harmonica
Киселото мляко е български продукт, който традиционно присъства на нашата трапеза. За щама Lactobacillus bulgaricus се смята, че благодарение на специфичните климатични условия вирее най-добре в България. Млякото harmonica е с пробиотична закваска, продължителна ферментация и минимална преработка. То съдържа единствено био прясно мляко и закваска – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophiles. Пълномаслено, така както е издоено. В зависимост от сезона маслеността може да достигне и до 4,4%, но никога по-малко от 3.6%. То има каймак. За да се запази максимално естествен състава и вида на киселото мляко, то не се хомогенизира.
○ 200 грама брашно от лимец
○ 2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:
○ Сложих в блендера яйцата, фурмите без костилките, разтопеното масло и киселото мляко. Блендирах до хомогенна смес.
○ Към нея добавих брашното и бакпулвера.
○ Бърках до получаването на гъста смес като за мъфини.
○ Върху хартия за печене изсипвах с лъжица от сместа и леко оформях. Сместа трябва да е достатъчно гъста, за да не се разтича.
○ Пекох на 170° около 30 минути.

Да Ви е сладко!
Припомняме Ви и една страхотна рецепта за бисквити с цвекло.