Масленки с крема сирене и кокосово масло

Всеки обича бързите рецепти, нали? Особено, когато става дума за бисквити. Вкъщи постоянно трябва да има домашни бисквити, защото всички са им фенове, а не успяват да се задържат повече от няколко часа. Днес тествахме тази супер бърза рецепта за масленки с крема сирене и се убедихме, че за 15 минути, включително и печенето им, ще имате вкусни, ронливи и ароматни бисквити за детските ръчички. В рецептата за тях няма яйца, което ги прави с по-дълъг срок на годност. Aко успеете да им устоите 🙂
Време за приготвяне: 15 минути
Необходими продукт за около 15-16 броя масленки:
- 75 грама кокосово масло /може да го замените и с краве/
- 75 грама крема сирене /може да се замени и с извара/
- 100 грама брашно по избор или комбинация от брашна /използвах 50:50 бяло и брашно от сушени банани/
- 30 грама кокосова захар или друг подходящ подсладител
- орехи за декорация
Начин на приготвяне:
- Оставих кокосовото масло да омекне, но не да се втечни.
- Към него добавих крема сиренето и кокосовата захар.
- Накрая добавих брашното и омесих хубаво и стегнато тесто.
- Върху набрашнен плот разточих тестото и с чаша изрязах кръгли бисквити.
- Наредих ги върху хартия за печене и сложих орехи. Може да използвате и други ядки за декорация.
- Пекох около 12 минути на 170 градуса с вентилатор.
- Получиха се меки, ронливи и много вкусни бисквити, без в тях да е добавeн набухвател.
Да Ви е сладко!
Тук може да намерите и друга рецепта за маслени орехови и лимонови бисквити, в чиято рецепта има и яйце.