Масленки с крема сирене и кокосово масло

Масленки с крема сирене и кокосово масло

Всеки обича бързите рецепти, нали? Особено, когато става дума за бисквити. Вкъщи постоянно трябва да има домашни бисквити, защото всички са им фенове, а не успяват да се задържат повече от няколко часа. Днес тествахме тази супер бърза рецепта за масленки с крема сирене и се убедихме, че за 15 минути, включително и печенето им, ще имате вкусни, ронливи и ароматни бисквити за детските ръчички. В рецептата за тях няма яйца, което ги прави с по-дълъг срок на годност. Aко успеете да им устоите 🙂

Време за приготвяне: 15 минути
Необходими продукт за около 15-16 броя масленки:
  • 75 грама кокосово масло /може да го замените и с краве/
  • 75 грама крема сирене /може да се замени и с извара/
  • 100 грама брашно по избор или комбинация от брашна /използвах 50:50 бяло и брашно от сушени банани/
  • 30 грама кокосова захар или друг подходящ подсладител
  • орехи за декорация

масленки с извара

Начин на приготвяне:
  • Оставих кокосовото масло да омекне, но не да се втечни.
  • Към него добавих крема сиренето и кокосовата захар.
  • Накрая добавих брашното и омесих хубаво и стегнато тесто.
  • Върху набрашнен плот разточих тестото и с чаша изрязах кръгли бисквити.
  • Наредих ги върху хартия за печене и сложих орехи. Може да използвате и други ядки за декорация.
  • Пекох около 12 минути на 170 градуса с вентилатор.
  • Получиха се меки, ронливи и много вкусни бисквити, без в тях да е добавeн набухвател.

Да Ви е сладко!

Тук може да намерите и друга рецепта за маслени орехови и лимонови бисквити, в чиято рецепта има и яйце.

 

 

Моля харесайте и споделете


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.