Любими ястия с пилешко месо

Пилешко месо – едно от най-подходящите меса за старт на захранването на мъниците. Когато пилетата са домашни или свободно отглеждани/от биологично производство, техният състав е богат на витамини, минерали и мазнини. Тук може да го видите подробно описан.
Не винаги обече можем да се снабдим с домашно пиле или такова от биологично производство. Понякога се налага да взимаме такова от магазинната мрежа. Когато купувате замразено пиле, уверете се за срока му на годност. Ако купувате охладен продукт, огледайте го за жълтеникав цвят или проверете за тежка миризма, на разлагащо се месо, дори да е в срок на годност. Често при транспортиране на пилетата, последните не се съхраняват добре и се развалят предсрочно. Бъдете внимателни! Замразеното пиле може да се съхранява до 20 дни или месец според температурата на замразяване. Веднъж размразено, то трябва да се сготви и консумира. Охладеното пиле (съхранява се размразено в хладилна витрина) има срок на годност най-често до три дни. Веднъж сготвили, може да съхраните оцеденото месо до 48 часа в хладилник или за седмица, ако го осолите и замразите.
В тази статия може да намерите нашите рецепти с пилешко месо, които са станали любими на нашите мъници. Enjoy!
Супи с пилешко месо
№1. Крем супа от батат и нахут с пилешко месо
№2. Крем супа от червена леща, батат и пилешко месо
№3. Нахутено-карфиолена крем супа с пилешко месо
№4. Супа с просо и пилешко месо
№5. Пилешка супа със застройка
№6. Крем супа с броколи, моцарела и пиле
Яхнии с пилешко месо
№7. Лятна яхния със зеленчуци и пилешко
№8. Пилешко с картофи и броколи
№9. Грах яхния с пилешко
№10. Пилешка яхния с батат
№11. Пилешка яхния
Други ястия с пилешко месо
№12. Карфиолено руло с пилешко
№13. Паста с пилешко, спанак и сос бешамел
№14. Пилешко с ориз и зеленчуци
№15. Бебешко пиле фрикасе
№16. Пица с блат от киноа и плънка от пиле
№17. Пълнени чушки с ориз и пилешко
№18. Зеленчукови кюфтенца с пилешко и спаначено „песто“
№19. Оризови нудъли с пилешко и зеленчуци
№20. Гювече от пилешко и зеленчуци
№21. Мусака с амарант, пилешко и зеленчуци
Да Ви е сладко!
2 thoughts on “Любими ястия с пилешко месо”