Лешникови бисквити с овесени ядки

Лешникови бисквити с овесени ядки

Ядките винаги са били спорна тема. Според последни проучвания многократната консумация на храни-алергени в ранна детска възраст може да научи тялото да приема тази храна, така че тя да не предизвиква алергия, когато детето порастне. Ново изследване, което може да прочетете на страницата на http://leapstudy.co.uk/ , показва, че при деца с повишен риск от алергия към фъстъците, ранното им въвеждане /между 6 и 11 месеца/ в подходяща форма /ситно смлени или под формата на тахан/ намалява риска от развитие на алергия към фъстъците с до 70-80%. Тези резултати дават основание на Европейската академия по алергия и клинична имунология да изготви нови препоръки за първична превенция от хранителни алергии, които посочват да не се спазва специална диета по време на бременност и кърмене. Та в този ред на мисли Ви предлагам една рецепта за лешникови бисквити, които могат да бъдат предложени и на най-малките.

Източници: Дневникът на мама и татко
http://leapstudy.co.uk/

Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 10-12 лешникови бисквити:

  • 50 грама коксово масло /2 пълни с.л. меко кокосово масло/
  • 1 яйце или 2 жълтъка
  • 3 с.л. кокосова захар /може да използвате и фурми/
  • 70 грама фини овесени ядки /10 с.л./
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 50 грама лешников тахан harmonica /2 пълни с.л./

Европейските майстори сладкари отдавна са установили великолепния вкусов ефект на лешниковата паста и са я заели от балканските си колеги. Изключително подходяща съставка за всякакви десерти, включително в компанията на мед, разбъркан и намазан върху филийка. Лешниковият тахан harmonica е направен от чисти и ароматни био ядки, без никакви примеси и обикновено бързо става известен между членовете на семейството като „по-добрия течен шоколад“.

За съхранението на ядките: В био производството ядките се съхраняват небелени, с черупките и във вакуумни пликове. Това позволява те да достигнат до нас без съдържание на вредни и опасни химикали. В конвенционалното производство всички ядки, които се съхраняват на склад и се транспортират в контейнери, се третират с различни химикали и инсектициди против вредители.

Начин на приготвяне:

  • Разтопих кокосовото масло и го смесих с яйцето и кокосовата захар.
  • Добавих лешниковия тахан и разбърках до хомогенна смес.
  • Накрая сложих овесените ядки и бакпулвера.
  • Получената гъста смес оставих за кратко в хладилника, но може и да пропуснете тази част.
  • Върху хартия за печене изсипвах от сместа, която беше достатъчно гъста, за да не се разтича.
  • Оставях разстояние между отделните бисквити, за да не се слепят при печене.
  • Поръсих с натрошени лешници.
  • Пекох около 20 минути на 180 градуса.
лешникови бисквити

Да Ви е сладко!

И понеже вече знаем, че фъстъците не са страшни, Ви припомняме една рецепта за страхотни бисквити с фъстъчено масло.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy