Лазаня с блат от тиквички

Лазаня с блат от тиквички

Лазаня с блатове от тиквички е новото ни предложение с този сезонен зеленчук. Замяната на стандартните блатове за лазаня с тиквички и приготвянето и по този начин намаля въглехидратите и я прави по-здравословна. Ето и рецептата:.

Време за приготвяне: 60 минути
Необходими продукти за 1 тава лазаня с тиквички:
  • 3 тиквички

За соса Болонезе

  • 500 грама кайма
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 4-5 с.л. доматен сос или 1 голям настърган домат
  • Подправки по избор: сол, червен пипер, мащерка

За соса Бешамел:

  • 500 мл прясно мляко
  • Около 60 грама брашно
  • 50 грама краве масло

За заливката:

  • Комбинация от кашкавал, чедър и пармезан

Лазаня

Начин на приготвяне:
  • Първо се заех със соса Болонезе. Нарязах лука и моркова и ги задуших в малко зехтин и вода.
  • Добавих каймата и когато стана на топчета, овкусих с подправките.
  • Добавих доматения сос и оставих да къкри, докато се сгъсти.
  • След това приготвих Бешамела. В малка част от млякото размих брашното. Останалото мляко сложих заедно с нарязаното на кубчета масло да заври. Когато това се случи, на тънка струйка добавих размитото брашно и бърках, докато сосът се сгъсти.
  • Нарязах с помощта на ренде тиквичките на тънко по дължина.
  • В тава редих тиквички, отгоре Болонезе, а върху него Бешамел. И така докато свършиха продуктите, като завърших с тиквички и само сос Бешамел.
  • Запекох на 200 градуса за около 20 минути.
  • Поръсих с настърганите сирена и отново запекох за кратко.

Соса Бешамел може да пропуснете или замените с моцарела, рикота или извара.

Да Ви е сладко!

А също толкова вкусни са и рулцата от тиквички, чиято рецепта може да намерите тук.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy