Кокосови гофрети

Кокосови гофрети
Кокосови гофрети, гарнирани с домашно сладко от горски ягодки и пресни плодове – смокини и банан. Това е днешната ни вкусна и засищаша закуска, за всички у дома. И понеже днес исках тя да е нисковъглехидратна, използвах кокосово брашно. Затова смея да твърдя, че Ви представям една идея за вкусни, здравослвони гофрети.
Разбира се, ако не разполагате в гофретник, може спокойно да си ги приготвите във вид на малки палачинки, които лесно да обръщате с шпатула. Вижте точната рецепта.
Необходими продукти за две – три порции:
- 2 яйца;
- 3 супени цедено кисело мляко или заквасена сметана;
- 2 лъжици, с връх, кокосово брашно;
- 1 бр. течен екстрактот ванилия;
- 1.с.л. разтопено кокосово (краве) масло.
За гарниране:
- домашно сладко от горски ягоди, приготвено с минимално количество захар;
- банани;
- смокини;
- орехи.
Може да гарнирате кокосовите гофрети по ваш вкус!
Начин на приготвяне на кокосовите гофрети:
Смесих всички съствки в подходяща купа. След като получих еднородна кексова консистенция, с помоща на лъжица, сипах от сместта в горещия гофретник и изчаках да придобият златист апетитен вид.
Извадих и гарнирах с домашно сладко от диви ягоди, смокини, банан и орехи.
Да ви е сладко!
Ако търсите лесна рецепта за палачинки, то нека ви припомним нашата идея за американски палачинки с кисело мляко!