Зелен фасул с картофи

Зелен фасул с картофи

Зелен фасул с картофи

Зелен фасул с картофи е днешното предложение за обяд. Мама мноог обича зелен фасул, тати не толкова, но за щастие и децата обичат да си похапват от него. Затова днесшният обяд е зелен фасул с картофи. Много вкусно се получи и се излапа за отрицателно време. Вижте как го приготвих днес:

Необходими продукти за четири порции зелен фасул с картофи:

  • 1 малък пакет замръзен зелен фасул. Може и от буркан да използвате, също пресен ако е възможно;
  • 1 морков;
  • 2 картофа;
  • 1 с.л. краве масло;
  • хималайска сол;
  • 2 с.л. бебешка лютеница, доматен сок или пресни домати;
  • 1 с.л. с връх брашно за сгъстяване – аз използвах брашно от нахут;
  • подправки по избор – аз използвах джоджен;
  • вода или бульон;
  • кромид лук.

Начин на приготвяне на зелен фасул с картофи:

В подходяща тенджерка задуших в масло и вода кромид лука и настъргания морков. Когато зеленчуците омекнаха достатъчно, а водата се редуцира, прибавих бебешката лютеница, картофите, нарязани на по-едро и зеления фасул. Следва лъжицата брашно и на бавен огън бърках докато се смесят добре  всички продукти и аромати. Овкусих с подправките – солта и джоджена, долях вода и оставих да се сготви до готовност.

Когато всички зеленчуци са добре сварени, а течността е посгъстена отстранявам от огъня. Ако желаете яхнията да е със повече сос, може да увеличите водата или бульна.

А тук може да видите как да си приготвите телешко с картофи, моркови и зелен фасул!

 

Моля харесайте и споделете


3 thoughts on “Зелен фасул с картофи”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.