Домашен сладолед

Домашен сладолед

Домашен сладолед

Домашен сладолед – вкусното ни предложение за летните горещи дни.

Необходими продукти за домашен сладолед:

 • Кремообразна извара „Пилос“
 • Папая
 • Пъпеш
 • 3.с.л. кокосово мляко
 • 1 с.л. пудра захар(но може да се пропусне, ако не обичате много сладко или предпочитате по-здравословно и да се замени с банан)

Може да използвате любими сезонни плодове!

Начин на приготвяне:

Приготвянето на домашния сладолед е толкова лесно, че не изисква кой знае какви умение или опит. Достатъчно е да разполагате с уред, който да блендира всички състачки до гладкост. Дали пасатор, блендет или кухненски робот – кой каквото има налично.

Всички съставки се блендерат до хомогенност. Поставят се във фризера без капак на подходяща кутия. Първите два часа се бърка през определено време – 30 мин., за да не останат скрежини. След 2 часа се  разделя  кутията на две части и на едната се добавят замразени горски плодове или друго любими плодове на парченца, за да се усещат при хапването. Разбърква се  да се получи равномерна смес. (Като гледайте да не отиде при другата половина, за да се получат два вида сладолед)

Затваряте  кутията с капак и стои още 1 час във фризера без да се разбърка.
И така след 3 часа ще се наслаждавате на уникален и здравословен домашен сладолед!

Без яйца, оцветители, консерванти, безумно много захар и т.н. Затова спокойно може да давате на децата си като алтернатива на купешките сладоледи. Може да стои във фризер и когато желаете да си изваждате, колкото ви трябва.

Трябват алтернатива на купешките близалки? – Домашни близалки , тази статия е точно за вас.5 thoughts on “Домашен сладолед”

 • Идеята е готина. Но би било супер, ако споделите и количества на продуктите.

  • Здравейте, не сме посочили количества, защото плодове може да използвате, колкото искате. Следващия път ще посоча с точност.

   • Здравейте,
    Ще е полезно да споделите количествата пъпеш/папая, за да знаем съответно колко количество захар трябва да сложим според съответното количество плодове

 • Здравейте, а как да направим така, че да не става на камък като е стоял цела нощ във фризера? Бърках го през 30 мин за 2 часа, както е посочено в рецептата, но нямаше как да го изядем целия след 3-тия час и го оставих през нощта във фризера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy