Бисквити със сушени плодове и грис

Бисквити със сушени плодове и грис

Не е тайна за никой, че домашните бисквити са ни страст /както и палачинките/. Обичам да ескпериментирам с различни брашна и добавки и почти не повтарям рецепта. Всички вкъщи са фенове на моите бисквити и с удоволствие си ги похапват. Този път експериментът беше изключително успешен – бисквити със сушени плодове, оризово брашно и оризов грис. Ронливи и едновременно с това меки, тези бисквитки са идеални за гризкане, с кисело мляко или в плодове пюре. Ето и рецептата за тях.

Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти за около 20 броя бисквити със сушени плодове:
  • 1 яйце и 1 жълтък /или 3 жълтъка/
  • 30 грама краве масло /или кокосово/друга мазнина/
  • 10 броя сочни фурми
  • 3-4 броя сушени кайсии
  • 3-4 броя сушени сливи
  • шепа смлени орехи /могат да се пропуснат/
  • 150 грама оризово брашно /може да се замени с друго брашно по избор/
  • 50 грама оризов грис /може да се замени с пшеничен грис/
  • 1 пълна ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
  • Накиснах сушените плодове във вода за около час, за да омекнат. След това ги нарязах на дребно.
  • Разтопих кравето масло и го сложих в блендера. Добавих яйцето и жълтъка, както и фурмите без костилки. Блендирах всичко до хомогенна смес.
  • Към течните съставки изсипах оризовото брашно, оризовия грис, нарязаните сушени кайсии и сливи, смлените орехи и бакпулвера.

  • Омесих всичко до получаването на леко лепкаво тест. За да стегне, го сложих за 5 минути във фризера. Може да го сложите и за около 15 минути в хладилника, но мен не ми се чакаше толкова време и затова използвах фризера.

  • От вече стегнатото тесто с леко навлажнени ръце оформих бисквити и ги сложих върху хартия за печене. С леко намокрена вилица ги натиснах отгоре, за да се сплескат леко.

  • Пекох 20 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
  • Получените бисквити се оказаха голям хит.

Ако обичате нашите бисквити, тук може да намерите статия с много такива рецепти.

домашни

Моля харесайте и споделете


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.