Банички с юфка от лимец

Банички с юфка от лимец

Юфката е тестен хранителен продукт, който се прави от изсушени тестени кори. Вкъщи тя се нарежда сред любимите закуски на каката, приготвена с масло и сирене. Някои деца, като наппимер моят син, обаче, хич не я харесват по този начин. Затова започнах да я приготвям във формата на банички, а рецептата се оказа доста сполучлива. Ето как.

Време за приготвяне: 40 минути

Необходими продукти за баница в тава 12/12 см:

  • 2 яйца
  • Половин кофичка кисело мляко
  • 1 ч.л. сода
  • 100 грама краве сирене
  • 20 грама краве масло
  • Половин пакет юфка /около 150 грама/ – аз използвах юфка от лимец; Вие може да използвате каквата обичате или имате под ръка.

Начин на приготвяне на банички с юфка:

  • Юфката оставих да се свари на котлона за около 3-4 минути. (Може да се приготви и със сурова юфка, става точно като баница)
  • Сложих содата при киселото мляко и оставих да шупне.
  • Разбих яйцата и ги добавих при млякото.
  • В същата смес натроших и сиренето, а маслото нарязах на малки кубчета.
  • Прецедих сварената юфка и като изстина малко я добавих при сместа за баничките.
  • Изсипах в малка тавичка върху хартия за печене и пекох на 180 градуса около 30 минути, докато хвана златист загар.
  • Нарязах на парчета и изчаках малко да изстине преди поднасяне.

Да Ви е сладко!

Ако обичате и Вие този тих закуски, може да приготвите и рецептата за кекс с маслини и мащерка.

Моля харесайте и споделете


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.