Банички с юфка от лимец

Юфката е тестен хранителен продукт, който се прави от изсушени тестени кори. Вкъщи тя се нарежда сред любимите закуски на каката, приготвена с масло и сирене. Някои деца, като наппимер моят син, обаче, хич не я харесват по този начин. Затова започнах да я приготвям във формата на банички, а рецептата се оказа доста сполучлива. Ето как.
Време за приготвяне: 40 минути
Необходими продукти за баница в тава 12/12 см:
- 2 яйца
- Половин кофичка кисело мляко
- 1 ч.л. сода
- 100 грама краве сирене
- 20 грама краве масло
- Половин пакет юфка /около 150 грама/ – аз използвах юфка от лимец; Вие може да използвате каквата обичате или имате под ръка.
Начин на приготвяне на банички с юфка:
- Юфката оставих да се свари на котлона за около 3-4 минути. (Може да се приготви и със сурова юфка, става точно като баница)
- Сложих содата при киселото мляко и оставих да шупне.
- Разбих яйцата и ги добавих при млякото.
- В същата смес натроших и сиренето, а маслото нарязах на малки кубчета.
- Прецедих сварената юфка и като изстина малко я добавих при сместа за баничките.
- Изсипах в малка тавичка върху хартия за печене и пекох на 180 градуса около 30 минути, докато хвана златист загар.
- Нарязах на парчета и изчаках малко да изстине преди поднасяне.
Да Ви е сладко!
Ако обичате и Вие този тих закуски, може да приготвите и рецептата за кекс с маслини и мащерка.
Половин кофичка кисело мляко e колко мл ?
Здравейте!
Около 200 грама.