Бадемови понички и гофрети

Бадемови понички и гофрети

Бадемовото брашно е широко разпространено в нисковъглехидратното хранене. Бадемите са богати на витамините В1, В2,  В9; на витамин Е (240% над дневна норма); на минералите калций, желязо, магнезий и цинк. Те са добър източник на фибри. Мазнината на бадемите съдържа 86% ненаситени мастни киселини (65% мононенаситени : 21% полиненаситени) и едва 14% наситени мастни киселини (източник www.bb-team.org). Вкъщи пък го харесваме, защото успешно замества бялото брашно в печивата. Както се случи и днес – закусвахме бадемови понички и гофрети, направени от една и съща смес.

Време за приготвяне: 20 минути

Необходими продукти за 3 бадемови гофрети:

  • 1 яйце
  • 25 грама кисело мляко
  • 25 грама извара
  • 1 с.л. разтопено краве масло
  • 50 грама бадемово брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • Краве масло за намазване на гофретника
Бадемови понички и гофрети

Начин на приготвяне на бадемови понички и гофрети:

  • Включих гофретника да загрява.
  • През това време разбих яйцето, добавих киселото мляко и изварата и хубаво разбърках.
  • Когато сместа стана еднородна, добавих бадемовото брашно и бакпулвера.
  • Намазах гофретника с краве масло и изсипах от сместа. От тези продукти се получиха 2 гофрети и 5 броя понички, също приготвени на гофретника, но с приставка за понички.

Да Ви е сладко!

Припомняме Ви също и една страхотна рецепта за кокосови гофрети, която идеално се вписва в един нисковъглехидратен режим.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy