Бадемови понички и гофрети

Бадемовото брашно е широко разпространено в нисковъглехидратното хранене. Бадемите са богати на витамините В1, В2, В9; на витамин Е (240% над дневна норма); на минералите калций, желязо, магнезий и цинк. Те са добър източник на фибри. Мазнината на бадемите съдържа 86% ненаситени мастни киселини (65% мононенаситени : 21% полиненаситени) и едва 14% наситени мастни киселини (източник www.bb-team.org). Вкъщи пък го харесваме, защото успешно замества бялото брашно в печивата. Както се случи и днес – закусвахме бадемови понички и гофрети, направени от една и съща смес.
Време за приготвяне: 20 минути
Необходими продукти за 3 бадемови гофрети:
- 1 яйце
- 25 грама кисело мляко
- 25 грама извара
- 1 с.л. разтопено краве масло
- 50 грама бадемово брашно
- 1 с.л. бакпулвер
- Краве масло за намазване на гофретника

Начин на приготвяне на бадемови понички и гофрети:
- Включих гофретника да загрява.
- През това време разбих яйцето, добавих киселото мляко и изварата и хубаво разбърках.
- Когато сместа стана еднородна, добавих бадемовото брашно и бакпулвера.
- Намазах гофретника с краве масло и изсипах от сместа. От тези продукти се получиха 2 гофрети и 5 броя понички, също приготвени на гофретника, но с приставка за понички.
Да Ви е сладко!
Припомняме Ви също и една страхотна рецепта за кокосови гофрети, която идеално се вписва в един нисковъглехидратен режим.